Најава одржавања теста у писаној форми “ Трауме ока“
Најава одржавања теста у писаној форми “ Трауме ока“

Око је мали чулни орган људског тела преко кога човек комуницира са спољним светом и преко кога се добија преко 85% утисака о спољашњој средини. Инвалидност настала због смањења вида на једно или оба ока има велики значај за сваку особу понаособ. Подаци говоре да су повреде ока веома честе па су у укупном трауматизму људског тела заступљене са 10%.

Главни фактори ризика за повређивање ока и аднекса ока су пол, године живота, радно место, социоекономски статус, начин живота и окружење.У великом броју случајева на крајњи исход функције вида не утиче само тежина повреде већ и време када је и како указана одговарајућа медицинска помоћ.

Имајући у виду значај које повреде ока имају, Удружење здравствених радника и сарадника нишавског округа „Едука“ ће у суботу 17.08.2024. са почетком у 10 часова у Амфитеатру Дома здравља Ниш одржати  тест у писаној форми на тему „Трауме ока“.

 Предавач офталмолог др Милица Васовић ће полазницима програма континуиране едукације омогућити да прошире и унапреде своја знања о траумама ока и механизмима који их изазивају. Сликом и речима приближиће полазницима препознавање повреда по узрочнику, говориће о значају  адекватног  третману повреда и спровођењу мера превенције.

Овај програм континуиране едукације је акредитован под акредитацијским бројем А-1-1550/24 за све профиле здравствених радника: лекаре, стоматологе, биохемичаре, фармацеуте, медицинске сестре и здравствене техничаре и полазницима доноси 5 бода за продужење лиценце.

Литературу за спремање теста можете преузети овде.