Чланови Удружења „Едука “ учествовали на Конгресу здравствених радника Србије „Учимо из изазова“
Чланови Удружења „Едука “ учествовали на Конгресу здравствених радника Србије „Учимо из изазова“

"Учимо из изазова " је назив Конгреса  здравствених радника Србије са међународним учешћем који је организовао Савез здравствених радника Србије а одржан је у периоду од 22.05-26.05.2024. на Златибору.

 

Поред домаћих, окупио је велики број еминентних стручњака из различитих области  здравствене струке из региона. Представљене су актуелне и занимљиве пленарне тематике  које су садржале најновије податке из света медицине.

 

Чланови Удружења здравствених радника и сарадника нишавског округа "Едука" су у  великом броју представили своје радове у оквиру друштва медицинских сестара – техничара и бабица и то у секцији опште медицине са медицином рада, секцији педијатрије, секцији поливалентне патронаже, секцији кућне неге и геријатрије, секцији психијатрије . 

 

Радови су излагани и у оквиру  друштва дијететичара- нутрициониста и друштва физио и радних терапеута.

 

Здравствени радници на конгресима ове врсте имају прилику да науче неке нове вештине, да прошире постојећа и стекну нека нова знања. 

 

Конгреси су прилика да се упознају колеге из других установа и градова, да се размене искуства и створи сарадња која се наставља и након конгреса .

 

 

 

1
6
5
3
2
8
7