Чланови Удружења „Едука “ на Конгресу здравствених радника Србије
Чланови Удружења „Едука “ на Конгресу здравствених радника Србије

Традиционално већ дужи низ година у октобру месецу се у организацији Савеза здравствених радника Србије одржава Конгрес здравствених радника Србије.

Ове године под називом „ Бирам да кажем и покажем „  конгрес је окупио велики број здравствених радника из различитих здравствених установа у Србији и шире.

Чланови Удружења здравствених радника и сарадника нишавског округа и овога пута су се представили великим бројем радова.

Поред пленарне тематике, радови су излагани у оквиру друштва медицинских сестара – техничара и бабица и то у секцији опште медицине са медицином рада, секцији педијатрије, секцији поливалентне патронаже, секцији кућне неге и геријатрије, секцији психијатрије и секцији студената. 

Радови су излагани и у оквиру друштва санитарних инжењера и техничара, друштва дијететичара- нутрициониста, друштва физио и радних терапеута.

Сви радови су били веома квалитетни и веома запажени без обзира да ли су приказани резултати истраживања у оквиру струке или се радило о приказу случаја.

Као најзапаженији рад, који је био и један од  награђених од стране Савеза здравствених радника Србије, издвојио се рад у Друштву дијететичара и нутрициониста чији је аутор Јелена Милошевић члан Удружења здравствених радника и сарадника нишавског округа „Едука „ .