ГОДИШЊИ ИЗВЕШТАЈ РАДА УДРУЖЕЊА ,,ЕДУКА” ЗА 2015.ГОДИНУ

ГОДИШЊИ ИЗВЕШТАЈ РАДА УДРУЖЕЊА ,,ЕДУКА” ЗА 2015.ГОДИНУ

Удружење ,,Едука“ иза себе има једну веома успешну годину која је омогућила едукацију свим здравственим радницима широм Нишавког округа.

  • Одржани су курсеви са актуелним и веома важним темама, међу којима су ,,најпопуларнији“ били ,, БЛС Аутоматска екстерна дефибрилација“, ,,Заштита деце од насиља – улога здравственог система“, ,,Јавне набавке у здравсту“, као и једна веома значајна тема о којој се у последње време доста прича али мало зна – ,,Насиље у партнерским односима и координисани одговор заједнице“ који је спроведен уз помоћ свих стручњака и инстутуција које се иначе баве овом темом а то су лекари, медицинске сестре, социолози, психолози, невладине организације, припадници полицијске управе..
  • Акредитовали смо три онлајн теста у циљу едукације и оних који некада због бројних пословних овабеза немају времена да посећују наша предавања.
  • Акредитовали смо писане тестове провере знања, курсеве као и стручне састанке.
  • Нарочито би смо из године за нама издвојили тип едукације у виду писаног теста провере знања са темом ,,Рак дојке – истине и заблуде“ , који се показао као изузетан, како у погледу теме, тако и у погледу саме форме едукације. Са овим тестом обишли смо многа места као што су Пирот, Алексинац, Лесковац, Грделица, Вучје итд. где су присутни давали само речи похвале и одушевљења.
  • Такође, писани тест провере знања са темом ,, Прва медицинска помоћ – комуникација и сарадња“ одржан је у амфитеатру Дома здравља Ниш са огромном посећеношћу и позитивним критикама и у наредној години се планира и његово одржавање широм нашег округа.
  • На крају године 16.12.2015.год одржана је и седница Скупштине удружења ,,Едука“ где су се сумирали резултати претходне године и правили планови за нову.

Кратка статистика нашег рада у 2015 – ој години би изгледала овако:

  • Предавањима присуствовало 4785 слушалаца
  • Подељено исто толико сертификата
  • Подељено око 32.427 бодова

Из приложеног се види да смо постали једна озбиљна организација са јасним и контретним циљевима, те не чуди да се наше чланство повећава из дана у дан.

На овоме можемо захвалити добром руковођењу удружењем, као и свима онима који учествују у организовању предавања, а то су предавачи и сарадници удружења.

Сада следи кратки заслужени одмор, а онда у 2016  -ој години настављамо да радимо оно што најбоље радимо – а то је омогућавање квалитетне едукације за све наше драге колеге.

 

У Нишу, 25.12.2015. године                                                                                                                                                                            Удружење ,,Едука“